Se alla

Roger Johansson har avlidit

Söndag 21 januari 2024

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår partikamrat och vän, Roger Johansson, hastigt avlidit vid drygt 70 års ålder. Roger efterlämnar hustrun Barbro, sin moder, syskon och övrig släkt och många vänner. Våra tankar går till dem i denna svåra stund.

Roger blev medlem i Liberalerna 2013 och har sedan dess kommit att betyda mycket för lokalföreningen. Han blev personinvald i kommunfullmäktige 2014 där han satt som ledamot fram till valet 2022. 2018 blev han vice ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, något som låg honom varmt om hjärtat. Men allra varmast såg han nog på sitt uppdrag som ordförande för Gustafsbergsstiftelsen, ett uppdrag han behöll in i det sista. Vi minns alla hans karismatiska och humoristiska inslag i talarstolen men även hans pålästa och kloka inlagor. Roger var en flitig debattör, vilket märktes inte minst i denna tidning, och gav upphov till flera citat vilket han gladdes mycket åt.

Roger var en levnadsglad person med nära till skratt. Även om man inte alltid höll med honom så skiljde han professionellt på sak och person. Det är med saknad vi konstaterar att Uddevalla, vårt parti och framför allt lokalpolitiken, inte kommer att bli sig likt utan honom.

Liberalerna Uddevalla